Vissza

Könnyítések a pedagógusminősítési eljárásokban



Az Oktatási Hivatal könnyítéseket tett közzé a 2020. évi minősítésekkel kapcsolatosan. Az engedmények érintik a Pedagógus I-es, II-es és a Mesterpedagógus fokozatokat megcélzókat is.

pedagógusminőstés

Könnyítésekről született döntés az egyes pedagógusminősítési eljárások lefolytatása kapcsán. A Gyakornok minősítő vizsgáját, a Pedagógus II. fokozat megszerzésére irányuló minősítési eljárást és a mesterpedagógusi pályázat bemutatását fő szabály szerint a 2020/2021. tanítási év végéig kell megszervezni, amennyiben annak eredeti időpontja a veszélyhelyzet időtartamára esne.

Ettől eltérő azonban az Oktatási Hivatal július 31-ig megszervezi a minősítő vizsgát vagy minősítési eljárást a Pedagógus I. fokozatot célzó minősítő vizsgán részt vevő pedagógusok közül annak, akinek határozott időre szóló közalkalmazotti kinevezése vagy munkaszerződése augusztus 31-ig jár le, illetőleg annak a Pedagógus I. vagy II. fokozatot célzó minősítő vizsgán vagy minősítési eljárásban részt vevő pedagógusnak, aki 2020-ban született gyermekére vagy május 23-án fennálló várandósságára tekintettel szeptember 1-jét követően szülési szabadságot vagy gyermek gondozása, ápolása céljából fizetés nélküli szabadságot vesz igénybe. Ennek az a feltétele, hogy a minősítő vizsgát vagy a minősítési eljárást 2018-ban vagy 2019-ben már megkezdte és a hivatalhoz június 10-ig benyújtja a kérelmét.

2020-05-26 | dr. Klész Tibor | Portfólió

Szeretnék ilyen híreket kapni >>