Vissza

Újra tarhatók kontaktórák és vizsgák a felnőttképzésben



Az új jogszabályok értelmében 2020. május 27-től a felnőttképzésben újra szervezhetők kontaktórák és vizsgák. A kellő óvintézkedéseket továbbra is be kell tartani.


A 2020. május 26-i Magyar Közlönyben jelent meg a 234/2020. (V. 26.) kormányrendelet, amely módosította a veszélyhelyzet során a felnőttképzésben folyó oktatás és szakmai vizsgáztatás biztosításának eltérő szabályairól szóló 70/2020. (III. 26.) Korm. rendeletet.

Ennek értelmében 2020. május 27-től a felnőttképzésben újra szervezhetők – a járványügyi szabályok betartásával – kontaktórás képzések, valamint modulzáró vizsgák és szakmai vizsgák. A kontaktórás képzésben és a vizsgabizottság munkájában nem vehet részt az, aki a 65. életévét betöltötte. A képzés során a képzés szervezője, a vizsga alkalmával a vizsgabizottság és a vizsgaszervező együttesen felelős a járványügyi szabályok által előírt óvintézkedések teljes körű megtartásáért és a veszélyhelyzettel összefüggésben megtett intézkedések, meghozott határozatok vizsgajegyzőkönyvben történő rögzítéséért.

 

2020-05-29 | dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>