Vissza

Tudnivalók a középfokú beiratkozással kapcsolatban



Azok a végzős általános iskolások, akiket felvettek középiskolába, kötelesek bemutatni a bizonyítványukat. A részletekről az iskolának június 5-éig kellett tájékoztatást közzé tennie a honlapján.

 középiskolai beiratkozás

A 2020/2021. tanévre történő középfokú iskolai beiratkozásról szóló 10/2020. (V. 29.) EMMI-határozat értelmében a középfokú iskolának a tanév rendjéről szóló rendelet szerint a 2020/2021. tanévre történő középfokú iskolai beiratkozásokról 2020. június 5-éig tájékoztatót kell közzétenni a honlapján, amelyben meghatározza a beiratkozás pontos időpontját és feltételeit.

Az általános iskola a tanév befejezését követően a középfokú iskolába felvételt nyert tanuló általános iskolai bizonyítványának másolatát elektronikus úton juttatja el a tanulónak vagy szülőjének. A felvételt nyert tanuló szülője vagy törvényes képviselője útján az iskolában személyesen vagy elektronikus úton is beiratkozhat. Ha a szülő a beiratkozásra rendelkezésre álló időben a KRÉTA használatával nem tudja megküldeni a beiratkozáshoz szükséges adatokat, akkor a személyi azonosításra alkalmas iratokat a 2020/2021. tanév első napján is bemutathatja a középfokú iskolában.

 

2020-06-08 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>