Vissza

Megjelent az átmeneti törvény



Mivel a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet megszüntették, új, átmeneti rendelkezéseket léptettek életbe, amelyeknek köznevelési, szakképzési és felnőttképzési vonatkozásaik is vannak.

 Megjelent az átmeneti törvény

A Magyar Közlöny 2020. június 17-i számában jelent meg a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő, átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről szóló 2020. évi LVIII. törvény.

Az Alaptörvény értelmében a veszélyhelyzet 2020. június 18-i megszüntetésével a Kormány veszélyhelyzeti rendeletei hatályukat vesztették, ezért a 2020. évi LVIII. törvény a szakképzésre, a felnőttképzésre, a köznevelésre és a felsőoktatásra vonatkozóan is határoztak meg átmeneti rendelkezéseket, amelyeket a veszélyhelyzet után is fenn kívánnak tartani.

Ebből megtudható többek között, hogy a szakképzésben a 2019/2020. tanévben a tanuló év végi osztályzatát – a tanulmányi követelmények teljesítettségétől függetlenül – a tanítási év közben adott érdemjegyek alapján kell megállapítani, illetőleg, hogy a 2019/2020. tanév tanulmányi követelményeit teljesítettnek kell tekinteni, ha a tanuló a számára előírt összefüggő szakmai gyakorlat legalább hatvan százalékát teljesítette

2020-06-18 | Dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>