Vissza

Tudnivalók a középfokú beiratkozással kapcsolatban



A szaktárca pontosította az általános és középiskolai beiratkozással kapcsolatos szabályokat. Az elekronikus ügyintézés ezúttal is dominál.


Az oktatási tárca pontosította az általános és a középfokú iskolába történő beiratkozás szabályait. Ennek értelmében a 2020/2021. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozások során a kötelező felvételt biztosító általános iskolába való beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a 2020/2021. tanítási év első napján kerül sor.
A 2019/2020. tanév befejezését követően a középfokú iskolába felvételt nyert tanuló általános iskolai bizonyítványának másolatát 2020. június 22-éig az általános iskolák elektronikus úton is eljuttathatják az érintett tanuló szülője (törvényes képviselő) részére, ha azt korábban még nem juttatták el.

A középfokú iskolába felvételt nyert tanuló szülője útján az iskolába személyesen vagy elektronikus úton is beiratkozhat. Az elektronikus beiratkozás a KRÉTA-n keresztül történhet, a tanuló adatait ezen keresztül is be lehet küldeni a középfokú iskola részére. A középfokú iskoláknak ugyanakkor lehetőséget kell biztosítani arra, hogy amennyiben a szülő a beiratkozásra rendelkezésre álló időben a KRÉTA használatával nem tudja megküldeni az adatokat, akkor a személyi azonosításra alkalmas iratokat a 2020/2021. tanév első napján is bemutathassa.

 

2020-06-22 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>