Vissza

Szakképzési és felnőttképzési hatósági feladatok átadása



2017. január 1-jétől a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivataltól a kijelölt, azaz Pest Megyei Kormányhivatalhoz kerülnek át egyes szakképzési és felnőttképzési hatósági feladatok, valamint a szakmaszerkezeti döntés előkészítésével kapcsolatos egyes előkészítő jellegű feladatok.

A 2016. december 14-i Magyar Közlönyben megjelent a szakképzési és felnőttképzési hatósági feladatok átadásával összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2016. évi CXLVI. törvény. A szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény módosítása értelmében 2017. január 1-jétől a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivataltól a kijelölt, azaz Pest Megyei Kormányhivatalhoz kerülnek át egyes – pl. az engedélyezéssel, szakértői bizottsággal, szakmai vizsgákkal kapcsolatos – szakképzési és felnőttképzési hatósági feladatok, valamint a szakmaszerkezeti döntés előkészítésével kapcsolatos egyes előkészítő jellegű feladatok.

 

A módosítás alapján megszűnik az eddig a nem állami fenntartású szakképző iskolák fenntartói által megkötött szakképzési megállapodás jogintézménye is.

2016-12-21 | Dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>