Vissza

Felnőttképzési kormányrendelet módosítása



A felnőttképzési törvény végrehajtási rendeletének módosítása is megjelent. A változások érintik a képző intézmények nyilvántartását, a szakértők szakterületeit és a bejelentések kérdését is.

felnőttképzés
A Magyar Közlöny 2020. július 1-jei számában jelent meg a felnőttképzésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 11/2020. (II. 7.) kormányrendelet módosításáról szóló 318/2020. (VII. 1.) kormányrendelet. A módosítás a felnőttképzésről szóló törvény 2020. június 1-jén hatályba lépett módosításaihoz kapcsolódóan érinti a felnőttképzési bejelentés és engedély egyes részletszabályait, a felnőttképzők nyilvántartására vonatkozó előírásokat, a nyilvántartásából való törléssel, illetőleg a felnőttképzési szakértő szakterületével kapcsolatos rendelkezéseket.

Változtak továbbá a felnőttképzési szerződés tartalmára vonatkozó részletszabályok és kiegészült a kormányrendelet a képzésben részt vevő személy nyilvántartásával és a munkaerő-piaci előrejelző rendszerrel kapcsolatos rendelkezésekkel. A felnőttképzés támogatását illetően pedig megalkotásra kerültek a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű képzések végrehajtási szabályai is.

2020-07-06 | Dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>