Vissza

Megtekinthető a lista az iskolaőrökkel megerősített iskolákról



Közzétették a listát az iskolákról, ahol iskolaőrök lesznek. Az iskolaőrökre vonatkozó törvénycsomag még júliusban jelent meg.

 iskolaőrök

Az iskolaőrség bevezetésére vonatkozó törvénycsomag 2020. július 8-án jelent meg, és összesen hat törvényt módosított (rendőrségi, bűnügyi nyilvántartási, Büntető Törvénykönyv, büntetőeljárási stb.) Az iskolai erőszak megszüntetése és megelőzése érdekében szükséges egyes törvénymódosításokról szóló 2020. évi LXXIV. törvény alapján 2020 szeptemberében összesen 491 állami fenntartású iskolában kezdheti el működését az iskolaőri hálózat. A 288 köznevelési és 203 szakképzési intézményt tartalmazó listát, ahol iskolaőrség fog működni, a https://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/oktatasert-felelos-allamtitkarsag/hirek/iden-osszel-491-helyszinen-kezdhetik-meg-munkajukat-az-iskolaorok linkről lehet letölteni.

Az iskolaőrség külön rendészeti szervként, a rendőrség irányítása alatt jön létre, feladata azon intézmények belső rendjének fenntartása lesz, amelyekben erre leginkább szükség van. Az intézményi kör a későbbiekben változhat, intézmények lekerülhetnek a listáról, míg más iskolák bekerülhetnek az iskolaőrség által érintett intézményi körbe.

2020-07-20 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>