Vissza

EMMI intézkedési terv a tanévkezdéshez



Az EMMI augusztus 17-én este küldte meg az iskolák részére az „Intézkedési terv a 2020/2021. tanévre a köznevelési intézmények részére” című dokumentumot, mely többek között a járványügyi intézkedésekre is kitér.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2020. augusztus 17-én este küldte meg az iskolák részére az „Intézkedési terv a 2020/2021. tanévre a köznevelési intézmények részére” című dokumentumot. A járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrend rögzíti, hogy a járványügyi adatok nyomon követése alapján Magyarország jelenleg biztonságos, ezért szeptember elsején a hagyományos nevelés-oktatás megkezdése indokolt.

Az intézkedési terv előírja többek között, hogy minden köznevelési intézményben alapos, mindenre kiterjedő fertőtlenítő takarítást kell elvégezni a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlása alapján, a szükséges tisztító- és fertőtlenítő szerek biztosítása a fenntartó feladata, de az Operatív Törzs a tanévkezdéshez szükséges mennyiséget rendelkezésre bocsátja.

A visszavonásig érvényes intézkedési terv kiterjed ezen felül az intézmények látogatására, a rendezvényekre, a kirándulásokra, az egészségügyi szempontból biztonságos környezet kialakítására, az étkeztetésre, a külföldről érkező kollégiumi tanulókra, a kollégiumi elhelyezésre, az iskola egészségügyi ellátásra, a tanulói hiányzások kezelésére, a beteg személyek és a fertőzéssel érintett intézmények esetén teendőkre."

2020-08-19 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>