Vissza

Megjelentek a kamara által szervezett mesterképzés képzési és kimeneti követelményei



Megjelentek a mesterképzés képzési és kimeneti követelményei is, melyek két helyről is letölthetők.

 

Megjelentek a kamara által szervezett mesterképzés képzési és kimeneti követelményei. A mesterképzés olyan képzési forma, amelynek során meghatározott szakképzettséggel, illetve szakképesítéssel és szakmai gyakorlattal rendelkező szakemberek mestervizsgára felkészítése történik. A mesterképzés keretében a szakma mester szintű gyakorlásához szükséges szakmai elméleti és gyakorlati, a vállalkozás vezetéséhez szükséges gazdasági, jogi és munkaügyi, továbbá a tanulók képzéséhez szükséges alapvető pedagógiai ismeretek átadása történik.

A mesterképzésben kötelezően alkalmazandó képzési és kimeneti követelményeit a szakképzésért felelős miniszter teszi közzé. A képzési és kimeneti követelmények a mesterképzésnek az országos gazdasági kamara által meghatározott követelményeit, valamint a mestervizsgával kapcsolatos követelményeket állapítják meg.

Az összesen huszonhat követelmény két helyről is letölthető, a https://www.kormany.hu/hu/dok?type=415#!DocumentBrowse linkre, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oldaláról a https://mkik.hu/mestervizsga-dokumentumok-es-kovetelmenyek linkre kattintva.

2020-08-25 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>