Vissza

ITM ajánlás a szakképzési tanévkezdésre



Az ITM a szakképző iskolákra érvényes ajánlást tett közzé az évkezdésre a járványügyi helyzetre tekintettel.

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium „Ágazati ajánlás a szakképzés egészségügyi válsághelyzet során történő megszervezéséhez” címmel útmutatót jelentetett meg, amely az Innovatív Képzéstámogatós Központ honlapján jelent meg (https://ikk.hu).

Az ajánlás értelmében minden szakképző intézménynek és szakképzési centrumnak rendelkeznie kell a járványügyi készültséget kezelő intézményi intézkedési tervvel, amelyek folyamatos aktualizálása kiemelt jelentőségű. A dokumentum kitér a szakképző intézmény feladatainak ellátásához szükséges egészségügyi szempontból biztonságos környezet kialakítására, a tanórák látogatására és a beiratkozásra is.

A szakképzés specialitásaként az ajánlás a szakmai gyakorlatok, gyakorlati képzések megvalósítását, a számonkérést és a beszámolás rendjét külön szabályozza. Emellett a kollégiumok működtetésére, a tanévnyitókra, illetve egyéb rendezvények megtartására, illetőleg a sportlétesítmények, uszodák, egyéb szabadidős létesítmények használata vonatkozó ajánlásokat is tartalmaz.

2020-08-31 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>