Vissza

Tájékoztató felnőttképzőknek a szeptember 1. utáni változásokról



Tájékoztatót jelentetett meg a felnőttképzők számára a szeptember 1-jétöl induló, megújult felnőttképzési rendszerről az IKK.

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatót jelentetett meg a felnőttképzők számára a szeptember 1-jén induló, megújult felnőttképzési rendszerről, amely kitér arra, hogy ekkortól elindított képzések esetében az új Felnőttképzés Adatszolgáltatási Rendszerébe (FAR) kell a képzőknek a képzésekről adatokat szolgáltatniuk.

A változás érinti a szervezett célirányos kompetenciakialakításra és kompetencia-fejlesztésre irányuló, szervezetten megvalósuló oktatásokat és képzéseket is, ezért a korábbinál szélesebb tevékenységi kör kerül bele a „felnőttképzési tevékenység” halmazába és válik a képző a szolgáltatása alapján bejelentésre kötelezetté.

A https://ikk.huoldalon elérhető tájékoztató mellélete példajelleggel felsorolja, hogy a szolgáltató tevékenység mely esetekben nem számít valószínűsíthetően felnőttképzési tevékenységnek. A bejelentést, illetve az engedély iránti kérelmet a https://far.nive.hu/kezdolap linken elérhető elektronikus felületen keresztül lehet megtenni.

2020-09-02 | dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>