Vissza

Tájékoztató az őszi szakmai vizsgák lebonyolításáról



Az NSZFH tájékoztatót állított össze az őszi szakmai vizsgák lebonyolításával kapcsolatban. Az új szabályok, de a régi követelmények vannak érvényben.

 

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal tájékoztatót állított össze az iskolai rendszerű komplex szakmai vizsgák szervezéséhez kapcsolódóan a 2020/2021. tanév október-novemberi vizsgaidőszakra vonatkozóan a szakképző intézmények számára.

A Hivatal honlapján (https://www.nive.hu) megtalálható dokumentum tájékoztatást nyújt a vizsgaelőkészítő feladatokról, valamint arról, hogy 2020. szeptember 1-jét követően az új szabályok szerint, de a korábbi szakmai és vizsgakövetelményeknek megfelelő szakmai tartalommal kerül lebonyolításra a szakmai vizsga.

A 2020. májusi vizsgaidőszakban először sikertelenül vizsgázók kivételével minden vizsgázónak kell szóbeli vizsgát tennie. A javító vizsga esetén a törzslap kivonat alapján a vizsgázónak csak arról kell számot adnia ami sikertelen volt. A tájékoztató kitér továbbá a vizsgabejelentésre, a vizsgabizottság megbízására, a vizsgáztatási díjra, a vizsgabizottsági tagság feltételeire, a vizsgázó értékelésére, a bizonyítványra és a mellék-szakképesítés vizsgára.

2020-09-08 | dr. Klész Tibor | Dokumentumsablonok

Szeretnék ilyen híreket kapni >>