Vissza

Pénteken kezdődnek az őszi érettségik



Pénteken kezdődnek a 2020. évi október-novemberi írásbeli érettségi vizsgák, az ehhez kapcsolódó járványügyi intézkedések mentén.

 érettségi vizsga

A 2020/2021-es tanév őszi vizsgaidőszaka 2020. október 16-án kezdődik az Oktatási Hivatal honlapján is megtalálható, a vizsgaszervezés során alkalmazandó biztonsági intézkedésekről szóló ajánlásnak megfelelően. Ennek értelmében minden vizsgahelyszínen megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítőt kell biztosítani és a vizsgázóknak ajánlott a maszk viselése. Az ajánlás előírásaként a vizsgázók számára úgy kell ülőhelyet biztosítani, hogy tartható legyen a legalább 1,5 méter védőtávolság, ennek érdekében egy teremben legfeljebb 10 fő tartózkodhat.

Az írásbeli érettségik pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom vizsgákkal kezdődnek és egészen október 30-ig tartanak, az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgákat november 12. és 16. között szervezik meg, a középszintű szóbeli vizsgákra pedig november 23. és 27. között kerül sor. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása értelmében azoknak, akik tavasszal a koronavírusjárvány miatt nem tudtak eleget tenni vizsgakötelezettségüknek, az érettségi pótlása ingyenes.

2020-10-16 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>