Vissza

Tájékoztatás a felvételi eljárás rendjétől



Az általános iskolának okt 31-ig kell értesíteni a nyolcadikos tanulókat a felvételi eljárás rendjéről és a hetedik évfolyamra járó tanulók szüleit arról, hogy gyermekük iskoláztatásával kapcsolatos kérdésben a szülőknek közösen kell dönteniük.

 

A középfokú felvételi eljárás keretben az általános iskoláknak 2020. október 31-ig kell szóban tájékoztatni a nyolcadikos tanulókat a felvételi eljárás rendjéről, valamint a hetedik évfolyamra járó tanulók szüleit arról, hogy gyermekük iskoláztatásával kapcsolatos kérdésben a szülőknek közösen kell dönteniük. az iskoláknak eddig kell tájékoztatni az érintetteket arról, hogy ha az iskolaválasztással kapcsolatban a szülők között vita van, annak eldöntése a gyámhatóság hatáskörébe tartozik, és gyermekük felvételi lapjait az általános iskolának a gyámhatósági döntés szerint kell továbbítania.

A középfokú felvételi eljárást a középfokú intézmények felvételi információs rendszerében, azaz a KIFIR rendszerben kell lebonyolítani. A KIFIR rendszert a felvételi eljárás meghatározott szakaszaiban a felvételt hirdető középfokú iskoláknak, a központi írásbeli vizsgát szervező gimnáziumoknak, szakgimnáziumoknak, vagy az általános iskoláknak kell használniuk.

 

2020-10-26 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>