Vissza

Megszülettek a részletszabályok az újabb digitális tanrendre vonatkozóan



A köznevelésért felelős államtitkár, Maruzsa Zoltán megtette bejelentését a digitális tanrenddel kapcsolatosan. November 11-étől a középfokú iskolákban vezetik be ismét a digitális oktatást.

 koronavírus, digitális munkarend

A 2020. november 4-én kihirdetett veszélyhelyzet Országgyűlés általi 90 nappal történő meghosszabbításával szint egyidejűleg Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tartott a újabb digitális tanrendre vonatkozóan részletszabály megszületéséről.

A 2020. november 11-től a középfokú iskolákban bevezetésre kerülő digitális munkarendre vonatkozóan megszületett a miniszteri határozat. A tájékoztató kitért arra is, hogy az érettségi vizsgák szóbeli részei, a központi írásbeli felvételi vizsgák, az Oktatási Hivatal által szervezett tanulmányi versenyek az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartásával hagyományos módon folytatódnak.

A digitális munkarend támogatása érdekében továbbra is rendelkezésre áll valamennyi digitális szolgáltatás (a nemzeti köznevelési portál, a Sulinet, a Tankönyvkatalógus, a KRÉTA és a KRÉTA digitális kollaborációs tér), hogy segítsék a pedagógusok munkáját, a tanulók tanulását.

2020-11-10 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>