Vissza

Digitális tanrend legfontosabb szabályai



Megjelent az EMMI miniszteri határozat a digitális tanrend részleteiről.

 digitális oktatás

A tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről és a kollégiumi ellátással kapcsolatos eltérő szabályokról szóló 14/2020. (XI. 10.) EMMI határozat több rendelkezést is tartalmaz a 2020. november 11-től az iskolák működésére vonatkozóan.

A középfokú iskolákban a hat és a nyolc évfolyamos gimnáziumok 5-8. évfolyamai kivételével a nevelés-oktatás digitális munkarendben kerül megszervezésre. (Ezen kívül a fejlesztő nevelést-oktatást végző iskolákban és a felnőttoktatásban is.)

A digitális munkarend keretében a tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és a tanulók online, vagy más személyes találkozást nem igénylő kapcsolatában történik. Egyéni és kiscsoportos konzultációk megszervezése szükség vagy igény esetén lehetséges.

Az EMMI hatáskörébe tartozó, szakképzést folytató iskolákban gyakorlati képzés jelenléti formában is megtartható, ha az tantermen kívüli, digitális munkarendben nem valósítható meg. A kollégiumok – bizonyos kivételekkel – 2020. november 14-t követően lakhatást nem biztosíthatnak.

2020-11-11 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>