Vissza

Indul az oktatásban dolgozók tesztelése



Mátol elindult az oktatási dolgozók gyorstesztelése. A részvétel önkéntes!

 

November 20-án jelent meg az a kormányrendelet, amely az egészségügyi és az egészségügyben, szociális intézményekben és a bölcsődei ellátásban dolgozók mellett a nevelési, oktatási intézményekben nevelési, oktatási tevékenységet végző dolgozók SARS-CoV-2 koronavírus kimutatására alkalmas rendszeres vizsgálatáról rendelkezik.
A vizsgálat a koronavírus kimutatására alkalmas antigén gyorsteszttel az Operatív Törzs által meghatározott rendben és ütemezéssel történik. A vizsgálaton történő részvétel önkéntes. Nemcsak a közismereti oktatást folytató intézményekben, hanem a szakképző intézményekben dolgozó személyek is részt vehetnek a tesztelésen. A vizsgálatot lehetőség szerint a foglalkoztatottnak a foglalkoztatás helye szerinti intézményében kell végrehajtani.


A vizsgálat pozitív eredménye esetén a foglalkoztatott haladéktalanul köteles értesíteni a háziorvosát, aki a pozitív eredményt az Országos Szakmai Információs Rendszerben (OSZIR) a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott eljárásrendben foglaltak szerint rögzíti.

 

2020-11-23 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>