Vissza

Tájékoztatás az iskolai rendszerű szakmai vizsgát szervezőknek



Az NSZFH egy tájékoztatást jelentetett meg az iskolai rendszerű szakmai vizsgát szervezők számára.

 

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal tájékoztatást tett közzé a iskolai rendszerű szakmai vizsgát szervező akkreditált vizsgaközpontok részére. Eszerint a szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 12/2020. (II. 7.) kormányrendelet értelmében az elektronikus vizsgarendszer működtetéséről a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal gondoskodik és egyedi hozzáférési jogosultságot biztosít az akkreditált vizsgaközpont részére.

Az akkreditált vizsgaközpont (szakképző intézmény) a vizsgaidőszakra történő jelentkezési határidőt követő tizenöt napon belül a szakmai vizsgát vizsgacsoportonként a Hivatal erre a célra kialakított elektronikus felületén jelenti be. A vizsgabejelentésnek vizsgacsoportonként tartalmaznia kell a szakképesítés azonosító számát és megnevezését, a vizsgázók számát, ezen belül a javító- és a pótlóvizsgázók számát, a vizsgatevékenységek helyszínét és időpontját és a szakmai vizsga nyelvét.

A Hivatal felhívta még a figyelmet arra, hogy az iskolarendszeren kívüli komplex (OKJ-s) szakmai vizsgák vizsgabejelentése továbbra is a Pest Megyei Kormányhivatal elektronikus rendszerében tehető meg. További információk a https://vizsgabejelentes.nive.hu/ oldalon.

 

2020-12-10 | dr. Klész Tibor | Dokumentumsablonok

Szeretnék ilyen híreket kapni >>