Vissza

Május 6-ig kell kiállítani a bizonyítványt szakképzés utolsó évfolyamán



Legkésőbb a mai napon kell kiadni a Az utolsó évfolyam elvégzését igazoló bizonyítványt a szakképzésben a szakirányú oktatás utolsó évfolyamát teljesített tanulók számára.

A 2023/2024. tanév szakképzésben alkalmazandó rendjéről szóló 7/2023. (VIII. 24.) KIM rendelet értelmében a tanítási év utolsó tanítási napja az utolsó évfolyamon 2024. május 3. (péntek), más évfolyamokon pedig 2024. június 14. (péntek). A szakirányú oktatás utolsó évfolyamát teljesített tanulók számára az utolsó évfolyam elvégzését igazoló bizonyítványt 2024. május 6-án kell kiállítani.

A szakképzésben megszűnik a tanulói jogviszony az utolsó évfolyam elvégzését igazoló bizonyítvány kiállítása napján, kivéve, ha a tanuló az utolsó évfolyamot követő első szakmai vizsgaidőszakban szakmai vizsgát tesz, akkor a szakmai vizsgaidőszak utolsó napján. A bizonyítvány kiadásának napja, illetőleg a befejező évfolyamon az utolsó tanítási nap a duális képzés szempontjából is fontos, ugyanis a szakképzési munkaszerződés is megszűnik annak a tanítási évnek a tanév szakképzésben alkalmazandó rendje szerinti utolsó tanítási napján (azaz május 3-án), amelyben a tanuló a szakirányú oktatást közvetlenül követő első szakmai vizsgáját megkezdi.

2024-05-06 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>