Vissza

Az IKK posztsorozatot indított a pedagógusok digitális kompetenciáinak fejlesztése érdekében



Az IKK új tanévkezdés előtt „7 hét - 7 ötlet” néven posztsorozatot indított, hogy segítse a pedagógusokat digitális kompetenciáik fejlesztésében.

Az Innovatív Képzéstámogató Központ (IKK) az új tanévkezdés előtt „7 hét – 7 ötlet” néven posztsorozatot indított, hogy segítse a pedagógusokat digitális kompetenciáik fejlesztésében. Az IKK honlapján (https://ikk.hu/hirek/) megjelent hír szerint hetente mutatnak be egy-egy hasznos alkalmazást. Ezek az applikációk nemcsak a nyári szünet alatt, de az év során is hasznos eszközök lehetnek a tananyagfejlesztés, a diákok motiválása és az oktatás hatékonyságának növelése terén.

A programsorozat első hetében az érdeklődők már megismerhettek egy kreativitást segítő alkalmazást. Ez az eszköz tökéletes a digitális kreativitás fejlesztésére, hiszen segítségével könnyedén készíthetők látványos prezentációk, poszterek, infografikák és egyéb vizuális tartalmak. A második héten egy weboldal ajánlása következett, amely korosztálytól függetlenül segíti a kódolás alapjainak elsajátítását, lépésről lépésre követhető, kész tananyagokkal. A „7 hét – 7 ötlet” sorozat keretében hétről hétre újabb, az oktatást segítő tartalmakkal bővül az IKK Facebook oldala (https://www.facebook.com/profile.php?id=100089846250172).

2024-07-24 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>