Vissza

Változatlanul tartják meg a felvételiket és az érettségiket



Dr. Maruzsa Zoltán nyilatkozata alapján változatlan formában lesznek megtartva a központi felvételik és az érettségi vizsgák is.

 

Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkára tájékoztatóján ismertette, hogy a Kormány nem tervez változtatni sem az érettségi szabályain, sem az időpontján. Mind az írásbeli, mind a szóbeli érettségi vizsgákat egyaránt meg szeretnék szervezni, amelyre 2021. február 15-ig lehet jelentkezni. Az államtitkár szerint a tavalyi tapasztalatok alapján a felkészítést a digitális oktatásban is el tudják látni az iskolák. Az érettségi elhalasztásáért elindított – és azóta visszavont – petíció kezdeményezői azt szerették volna, ha az év végi jegy minősült volna érettségi vizsgajegynek.


A január 23-án esedékes középfokú felvételi központi írásbeli vizsgáit az előzetes tájékoztatásnak megfelelően, az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartásával szervezi az Oktatási Hivatal és vizsgaszervezésre kijelölt intézmények. A járványügyi előírásokat itt és az érettségik során is be kell tartani, azaz – jelen állás szerint – minden vizsgahelyszínen biztosítani kell a kézfertőtlenítőt, egy-egy teremben maximum 10 fő lehet a minimum 1,5 m távolság betartásával. A maszk viselése az írásbeli vizsga alatt a felügyelő tanároknak kötelező, a vizsgázóknak pedig ajánlott, de nem kötelező.

 

2021-01-17 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>