Vissza

Aktuális információk a köznevelési államtitkártól



Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár mai interjúja tartalmazott egy-két aktuális információt a Krétáról, gyermekfelügyeletről, érettségiről.

 

Az általános iskolásokra is kiterjesztett, 2021. március 8-tól elrendelt újbóli digitális munkarend első napján a Krétában tapasztalt problémákra reagálva (túlterhelés miatt vált átmenetileg elérhetetlenné vált) az eKrétát üzemeltető Zrt. cég elnézést kért a fennakadásokért, másnap pedig Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár is világossá tette a Zrt. számára, hogy a hiba nem fordulhat újra elő.

Emellett az államtitkár – a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című március 9-i műsorában – elmondta, hogy a tervezett egy hónapos időszak elegendő lesz arra, hogy radikálisan csökkenjen a fertőzésszám. Jelezte továbbá, hogy csak a legindokoltabb esetben igényeltek a szülők gyermekfelügyeletet, óvodai felügyeletet 8892 (2,76%), iskolai felügyeletet pedig 2679 (0,37%) gyerek szülei.

Hangsúlyozta továbbá, hogy kockázat nélkül megszervezhető mind az írásbeli, mind a szóbeli érettségi, hiszen áprilisra a kontaktszámot csökkentő intézkedések és a tömeges oltás hatására leszállópályán lesz a járvány.

2021-03-09 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>