Vissza

A jelentkezők felvételi jegyzékének nyilvánosságra hozása



A középfokú iskoláknak a felvételi vizsgák befejezése után, legkésőbb 2017. március 10-ig kell a jelentkezők felvételi jegyzékét nyilvánosságra hozni a honlapjukon. A felvételi jegyzéket tanulmányi területenként kell elkészíteni, valamennyi, az adott tanulmányi területre jelentkező feltüntetésével.

 

A középfokú iskoláknak a felvételi vizsgák befejezése után, legkésőbb 2017. március 10-ig kell a jelentkezők felvételi jegyzékét nyilvánosságra hozni a honlapjukon. A felvételi jegyzéket tanulmányi területenként kell elkészíteni, valamennyi, az adott tanulmányi területre jelentkező feltüntetésével. A jegyzék a jelentkező azonosító adata mellett tartalmazza a jelentkezőnek a felvételi eljárásban elért összesített eredményét és az iskola által meghatározott rangsorban elfoglalt helyét.

A rangsorolás során az azonos összesített eredményt elérő tanulók közül előnyben kell részesíteni a hátrányos helyzetű tanulót, ezt követően azt a jelentkezőt, akinek a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye az iskola székhelye, feladatellátási helye szerinti járás területén található, vagy akinek különleges helyzete ezt indokolja.

 

2017-03-13 | Dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>