Vissza

Öt magyar érem a Nemzetközi Fizika Diákolimpián



A magyar fiatalok nemrég öt érmet szereztek a fizikai diákolimpián.

 

Idén Svájcban rendezték meg, immáron 52. alkalommal a Nemzetközi Fizikai Diákolimpiát, ahol a magyar fiatalok – az előző évekhez hasonlóan – kiváló eredményt értek el. A 2022. július 10. és 17. között online módon megszervezett versenyen a magyar diákok egy aranyérmet, egy ezüstérmet és három bronzérmet szereztek. (2021-ben egy aranyérmet, két ezüstérmet és két bronzérmet hozott haza a magyar csapat.)

Az aranyérem új tulajdonosa Kovács Balázs Csaba lett, aki a Hatvani Bajza József Gimnázium 12. évfolyamos tanulója, ezüstérmet Gurzó József, a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium 12. évfolyamos tanulója szerzett. Bronzéremmel Kertész Balázs, a DRK Dóczy Gimnáziumának 12. évfolyamos tanulója, valamint Toronyi András 12-es és Bencz Benedek 9-es tanulók lettek gazdagabbak, utóbbi két fiatal a Baár-Madas Református Gimnázium tanulói.

A magyar diákok az elméleti és a kísérleti fordulót Balatonfüreden, a BME Tudásközpontjában írták meg. A csapatvezetők Tasnádi Tamás és Sarkadi Tamás, a BME Fizikai Intézet munkatársai voltak, a fordítást, a javítást és a moderációt Széchenyi Gábor, az ELTE Fizikai Intézet munkatársa segítette megfigyelőként.

2022-07-20 | dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>