Vissza

Középiskolai bizonyítványok hiánypótlása a felsőfokú felvételi során



Egy tájékoztató jelent meg a felvi.hu-n a középiskolai bizonyítványok hiánypótlásáról a felsőoktatási felvételi keretében.


Az Oktatási Hivatal felvi.hu oldalán egy tájékoztató jelent meg arról, hogy kiknek és milyen módon kell hiánypótolni a középiskolai bizonyítványokat a felsőfokú felvételi eljárás keretében. Azok a jelentkezők kapták meg május közepén a hiánypótlási felszólítást, akiknél a feldolgozás során megállapították, hogy a pontszámításhoz szükséges középiskolai bizonyítványuk része vagy egésze hiányzik. Javasolt a kézhezvétel után minél hamarabb feltölteni a bizonyítványt.

Ilyen volt például, ha a jelentkező a jelentkezéskor jelezte, hogy szeretne tanulmányi pontot számíttatni, ezt azonban a felvételi nyilvántartás aktuális adatai alapján egyelőre nem tudják számukra megtenni, vagy akik idén érettségizőként a korábbi évfolyamo(ka)t már feltöltötték, viszont az utolsó év végi bizonyítványuk még hiányzik. Fel kell tölteni a tanulmányi pontok számításához szükséges oldalakat (akár azokat a korábbi éveket is, amelyeken a releváns – például természettudományos, nyelvi vagy osztályozó vizsga – eredmények szerepelnek.)

2023-05-24 | dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>