Vissza

Április 10. a határideje a középfokú felvételi jelentkezések módosításának



Április 10. a határideje a középfokú felvételi jelentkezések módosításának, a 8. osztályosok esetében a módosítást az általános iskola szervezi meg.

Április 10. a határideje a középfokú felvételi eljárás keretében a tanulói jelentkezési adatlapok módosításának. A módosító tanulói adatlapokat minden esetben az eredeti felvételi lapokkal megegyezően kell előállítani. Az általános iskolák 8. évfolyamos tanulói esetén a módosító tanulói adatlapok előállítását is az általános iskola szervezi meg.


Az általános iskola első lépésként egyeztet a tanulók módosítási igényeiről az érintett diákokkal és szüleikkel, majd ennek tényét dokumentálja és a KIFIR rendszerben a felhasználói útmutatóban leírtak szerint adminisztrálja legkésőbb április 10-én éjfélig. Ezután a módosító tanulói adatlapokat az iskola tanulónként a programban, kizárólag elektronikus úton továbbítja, amellyel a korábban beküldött tanulói adatlap érvényét veszti. A módosító tanulói adatlapokat egyénenként ki kell nyomtatni, amelynek a szülők által aláírt példányát az egyeztetés tényét igazoló dokumentumokkal együtt a felvételi lapokkal egyező módon meg kell őrizni. Az Oktatási Hivatal felhívja a figyelmet, hogy a kinyomtatott, módosító tanulói adatlapokat sem postai küldeményként, sem szkennelve nem kell megküldeni a Hivatalnak. (További információk a https://www.oktatas.hu/ oldalon olvashatók.)

2024-04-04 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>