Vissza

A külföldi jelentkezők a középfokú felvételi eljárásban



A középfokú felvételi eljárásban gyakran külföldi vagy külföldről hazatérő jelentkező vesz részt, ezért az Oktatási Hivatal a honlapján (www.oktatas.hu) megjelentetett kilenc olyan kérdést és választ, amely ebben a témában nyújt segítséget a jelentkezőknek és az intézményeknek.

 



A középfokú felvételi eljárásban gyakran külföldi vagy külföldről hazatérő jelentkező vesz részt, ezért az Oktatási Hivatal a honlapján (www.oktatas.hu) megjelentetett kilenc olyan kérdést és választ, amely e témában nyújt segítséget a jelentkezőknek és az intézményeknek.

Választ kaphatunk arra, hogy a külföldi és a külföldről hazatérő jelentkezők számára hogyan zajlik a felvételi eljárás, hogy csak Magyarországon tehető-e le a központi írásbeli vizsga, részt kell-e venniük ezeknek a jelentkezőknek a központi írásbeli vizsgán, illetőleg mit kell a jelentkezési lapra írniuk, ha nincs oktatási azonosítójuk. A tájékoztató kiterjed arra is, hogy kaphatnak-e kedvezményt a központi írásbeli vizsga során azok a külföldi jelentkezők, akiknek nem anyanyelve a magyar nyelv, hogy mi a teendő, ha ezek a jelentkezők nem tudnak részt venni a központi írásbeli vizsgán, valamint szükséges-e oktatási azonosítót igényelniük a jelentkezés előtt. Megtudhatjuk azt is, hogy hogyan kell kiszámolni a hozott pontokat, és mit tehetnek a külföldi vagy a külföldről hazatérő jelentkezők, ha nem nyernek felvételt egy középfokú iskolába sem, de Magyarországon kívánnak tanulni.

2019-01-08 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>