Vissza

Február 15-ig kell jelentkezni érettségire



Február 15-éig kell a tanulóknak jelentkezni a tavaszi érettségire. Számos változás érinti az érettségi vizsgát. Érdemes az új szabályokat áttanulmányozni.

érettségi vizsgára jelentkezés
 
2020. február 15-ig kell jelentkezni a 2019/2020-as tanév május-júniusi vizsgaidőszakának érettségi vizsgáira érettségi vizsgáira. Változás 2020. január 1-jétől, hogy új ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai vizsgatárgyak kerülnek bevezetésre. Az erre a célra szolgáló jelentkezési lapot a vizsgabizottságot működtető intézmény igazgatójához kell benyújtani. A jelentkezési határidő elmulasztása esetén igazolási kérelmet a jelentkezési határidő utolsó napjától számított nyolc napon belül lehet előterjeszteni.


A jelentkezési lapon a kötelező vizsgatárgyak mellett fel kell tüntetni a kötelezően és a szabadon választható vizsgatárgyakat, a vizsga szintjét, valamint fajtáját. A vizsgára jelentkezőnek fel kell tüntetnie azt is, ha a vizsgatárgyból nemzetiségi nyelven vagy célnyelven kíván vizsgázni, illetve élni kíván a mentesítés jogával, érettségi vizsgabizonyítvány hiányában pedig a korábban teljesített érettségi vizsgáit.

2020-02-11 | Dr. Klész Tibor | Dokumentumsablonok

Szeretnék ilyen híreket kapni >>