Vissza

37,8 fok lesz a határérték az iskolai lázmérésnél



A koronavírus-világjárvány miatt bevezetett intézkedések egyikeként az iskolák kapujában lázat mérnek. 37,8 fok lesz a határérték az iskolai lázmérésnél október 1-jétől.

A járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020. (IX. 18.) Korm. rendelet 2020. október 1-jétől hatályos rendelkezései értelmében a köznevelési és a szakképző intézménybe tanuló csak abban az esetben léphet be, ha a testhőmérséklete nem haladja meg az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket. Ez a határérték jelenleg 37,8 Celsius-fok.


A testhőmérséklet-mérést pedagógusok, nevelő-oktató munkát segítők, technikai dolgozók, felsőbb éves tanulók egyaránt végezhetik majd, amelyhez több mint 41.000 érintésmentes digitális hőmérőt osztanak majd ki az intézményeknek, fenntartótól függetlenül. A tervek szerint a nagyobb iskolák hőkapukat is kapnak, míg a kisebbek érintés nélküli lázmérőt. A kiszállítás szeptember 29-én kezdődött meg.


Azt a gyermeket, illetve kiskorú tanulót, akinek a testhőmérséklete eléri vagy meghaladja az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket, a többi gyermektől, illetve tanulótól el kell különíteni, és erről a szülőt vagy a törvényes képviselőt távközlési eszköz útján haladéktalanul tájékoztatni kell."

2020-10-01 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>