Vissza

Még véleményezhetők az új érettségi követelményekÁprilis 14-ig lehet elmondani a véleményt az új érettségi követelményekről.

 

A tervek szerint 2024-ben megújulnak az érettségi vizsgakövetelmények, amellyel kapcsolatban online kérdőív kitöltésével április 14-én éjfélig bárki, bármilyen szakmai szervezet vagy magánszemély megoszthatja az észrevételeit az Emberi Erőforrások Minisztériumával.


A 2020-ban megújult Nemzeti alaptantervre és az azon alapuló kerettantervekre épülő egyes érettségi vizsgatárgyak általános követelményeinek és vizsgaleírásainak módosításai az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról szóló 100/1997. (VI. 13.) Korm. rendeletben jelentek meg február 15-én. A vizsgatárgyak most véleményezhető részletes követelményeit az emberi erőforrások minisztere fogja közzétenni a kerettantervekhez hasonlóan.
Az egyes tantárgyak tervezett követelményei elérhetők a https://www.oktatas.hu oldalon. Az Oktatási Hivatal az egyes vizsgatárgyak részletes követelményeire vonatkozó konkrét, tartalmi észrevételeket megfogalmazását várja.

2021-04-14 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>