Vissza

Újabb veszélyhelyzeti intézkedések a köznevelésbenÚj EMMI-határozat jelent meg a köznevelési intézmények működését érintő egyes további veszélyhelyzeti intézkedésekről.

 koronavírus, digitális munkarend

köznevelési intézmények működését érintő egyes további veszélyhelyzeti intézkedésekről szóló 24/2021. (VI. 02.) EMMI-határozat értelmében 2021. június 16-tól június 29-ig az iskolák 1-8. évfolyamán a tanulók felzárkóztatása és a családok helyzetének segítése céljából kötelező azon tanuló felügyeletének megszervezése, aki számára a törvényes képviselő ezt előzetesen kéri.

A felügyelet keretében napközi, szakkör, sportfoglalkozás, fejlesztőfoglalkozás, egyéni vagy csoportos tehetségfejlesztő foglalkozás, egyéni vagy csoportos felzárkóztató foglalkozás tartható. Ha a tanuló a lakóhelyétől eltérő településen jár iskolába és a saját intézményében nem tud tanulófelügyeletben részt venni, felügyeletének ellátását a lakóhelye szerinti településen működő iskola nem tagadhatja meg. Az EMMI-határozat azt is elrendelte, hogy köznevelési intézmény szervezésében nyári tábor, gólyatábor legkésőbb 2021. augusztus 23-ig tartható.

2021-06-13 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>