Vissza

Megvannak a felvételi ponthatárokMegjelentek a felvételi ponthatárok. Idén sikerült megtartani a kapcsolódó, ponthatár-váró rendezvényeket.

 

Ahogy azt már az elmúlt években megszokhattuk: ha július vége, akkor Pont Ott Parti, azaz leendő hallgatók tízezrei várják a ponthatárváró rendezvényen, hogy az Oktatási Hivatal nyilvánosságra hozza a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Idén július 22-től tudhatók, hogy mennyi pont kell egy-egy egyetemre, főiskolára az egyes szakokra történő bekerüléshez. A ponthatárok teljeskörűen a https://www.felvi.hu honlapon olvashatók.

A felsőoktatási intézmények az egyes jelentkezési helyeken a jelentkezők által elért felvételi összpontszám alapján kialakított egységes rangsorolás, az intézmények kapacitása, valamint a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló kormányrendeletben meghatározott szempontok figyelembevételével határozták meg a ponthatárokat. Közel 100.000 felvételiző kapott csütörtök este sms-t is arról, hogy bekerült-e valamely felsőoktatási intézménybe. A legnépszerűbb képzés a gazdálkodási és menedzsment, a kereskedelem és marketing, a pszichológia és a jogászképzés.

2021-07-23 | dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>