Vissza

Módosult az idegennyelv-tudást igazoló bizonyítványok magyarországi honosításáról szóló kormányrendeletMódosult az idegennyelv-tudást igazoló bizonyítványok magyarországi honosításáról szóló kormányrendelet

 

 

A 2021. október 1-jei Magyar Közlönyben jelent meg az idegennyelv-tudást igazoló államilag elismert nyelvvizsgáztatásról és a külföldön kiállított, idegennyelv-tudást igazoló nyelvvizsga-bizonyítványok Magyarországon történő honosításáról szóló 137/2008. (V. 16.) Korm. rendelet módosításáról szóló 563/2021. (X. 1.) Korm. rendelet.

A módosítás egyrészt pontosítja, hogy az akkreditált vizsgaközpontban vizsgáztatóként szaknyelvi vizsgák esetében foglalkoztatható az is, aki rendelkezik diplomáciai szaknyelvi vizsgák esetében Magyarországon elismert, vagy Magyarországon szerzett osztatlan, alap- vagy mesterképzésben szerzett szakképzettséggel. Emellett a nemzetközi kulturális egyezményekre tekintettel egyenértékű nyelvvizsgák körében megjelent, hogy a német nyelv esetén a Goethe-Institut nyelvvizsgarendszer Goethe-Zertifikat B1, B2 és C1 bizonyítványai milyen szintű hazai nyelvvizsgának felelnek meg.

 

 

2021-10-07 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>