Vissza

November 5-ig kell lejelenteni a DIFER-ben érintett tanulók létszámátAz általános iskoláknak november 5-ig kell lejelenteni az Oktatási Hivatalnak a DIFER-ben érintett tanulók létszámát.

 

A 2021/2022-es tanévben az általános iskoláknak november 5-ig kell lejelenteni az Oktatási Hivatalnak a Diagnosztikus fejlődésvizsgáló rendszer, azaz az ún. DIFER-ben érintett első évfolyamos tanulók létszámát az egyéni hátrányok csökkentése, továbbá az alapkészségek sikeres megalapozása és kibontakoztatása érdekében.

Az általános iskolák 2021. október 15-ig mérték fel azon első évfolyamos tanulóik körét, akiknél az óvodai jelzések vagy a tanév kezdete óta szerzett tapasztalatok alapján az alapkészségek fejlesztését hangsúlyosabban kell a későbbiekben támogatni, és ezért a pedagógus indokoltnak látja az azt elősegítő pedagógiai tevékenység megalapozásához a Diagnosztikus fejlődésvizsgáló rendszer alkalmazását. Az általános iskoláknak az Oktatási Hivatal által meghatározott módon lejelenteni az érintett tanulók létszámát. Ezen vizsgálatokat az általános iskoláknak a kiválasztott tanulókkal 2021. december 10-ig kell elvégezniük.

 

2021-11-10 | dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>