Vissza

Óraadó foglalkoztatásának veszélyhelyzeti szabályaiDecember végén egy új veszélyhelyzeti határozatot jelentetett meg az EMMI miniszter az óraadó tanárokra vonatkozóan.

 köznevelési jogszabályok


2021. december 29-től kell alkalmazni az emberi erőforrások miniszterének a veszélyhelyzet ideje alatt alkalmazandó egyes speciális köznevelést érintő intézkedésekről szóló 32/2021. (XII. 20.) EMMI határozatát. A határozat értelmében a 2021/2022. tanítási év ideje alatt a tanítási év biztonságos megszervezése és befejezése érdekében a köznevelési törvény 4. § 21. pontja szerinti óraadó, továbbá a pedagógusok előmeneteli rendszeréről szóló kormányrendelet alapján munkaidő-kedvezményben részesülő Mesterpedagógus legfeljebb heti húsz óra vagy foglalkozás megtartására alkalmazható.


A miniszter azt is elrendelte, hogy óraadóként csak olyan személlyel létesíthető megbízási jogviszony, aki a védőoltás felvételét a koronavírus elleni védőoltásnak az állami és önkormányzati intézményeknél foglalkoztatottak által történő kötelező igénybevételéről szóló 599/2021. (X. 28.) Korm. rendeletben meghatározott módon igazolja, vagy az abban meghatározott orvosi szakvéleményt bemutatja. Amennyiben a fizetés nélküli szabadság elrendelése miatt szükséges a tantárgyfelosztás módosítása, a módosítást az intézményvezetőknek 2022. január 7-ig kell elkészíteni és jóváhagyás céljából öt munkanapon belül megküldeni a fenntartónak.

 

2022-01-12 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>