Vissza

Jó magyar eredmények a Nemzetközi Kémiai DiákolimpiánA kémiai diákolimpián is taroltak a magyar diákok. Három ezüstöt és egy bronzot szereztek.

 


A Nemzetközi Kémiai Diákolimpián négy érmet, köztük három ezüstöt és egy bronzot nyertek a magyar fiatalok a versenyek magyarországi szervezőjének, azaz az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karának (ELTE TTK) tájékoztatása értelmében. Ezüstérmet Szabó Márton, a szeghalmi Péter András Gimnázium és Kollégium tanulója, valamint Saracco Lucio és Nemeskéri Dániel, a budapesti ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium tanulói nyerték.


Az 54. Nemzetközi Kémiai Diákolimpián 84 ország 326 diákja vett részt július 10-18. között, amelyet Kína rendezett a Covid járvány hatásaként még online formában. A résztvevők kamerák előtt, kivételesen csak elméleti dolgozatot írtak, sajátos módon Ljubljanában. A magyar csapat vezetői Magyarfalvi Gábor, az ELTE TTK munkatársa és Varga Szilárd, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat munkatársa voltak.

2022-07-26 | dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>