Vissza

Már a 2023 szeptemberében induló felsőoktatási képzések pontszámítása is változikVáltoznak a felvételi pontszámítás szabályai 2023-tól.

 

Egy nemrég megjelent módosításnak megfelelően változnak a 2023/2024-es tanévtől induló felsőoktatási képzésekre történő jelentkezés során alkalmazandó felvételi pontszámítási szabályok – olvasható az Oktatási Hivatal tájékoztatásában.
2023 szeptemberében induló képzések felvételi eljárásában a pontszámítás a jelentkezők számára kedvezően változik meg, ugyanis egyrészt az alapképzésre és osztatlan képzésekre jelentkezőknek – általános felvételi követelményként – nem kötelező legalább egy emelt szintű érettségi vizsgát tenniük. Másrészt az érettségi követelmények esetében adott szakoknál az intézmények a már megjelentekhez képest elfogadhatnak középszintű érettségit is az emelt szintű helyett. (Ezek listáját a www.felvi.hu oldalon kerül közzétételre.) Harmadrészt megszűnik a jogszabályi minimumponthatár (eddig alapképzésen és osztatlan képzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240 és mesterképzésen 50 pont volt).

2022-09-12 | dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>