Vissza

A fűtés útján biztosított léghőmérséklet az iskolákbanMegjelent a Magyar Közlönyben, egy kormányrendeletben, hogy az iskolákban hány fokot kell biztosítani.

 

A 2022. szeptember 19-i Magyar Közlönyben jelent meg az egyes intézmények veszélyhelyzeti működéséről szóló 353/2022. (IX. 19.) Korm. rendelet, amely az energetikai kiadások általános növekedése okán meghatározza az iskolákban biztosítandó léghőmérsékletet.


Általános előírás, hogy a köznevelési, valamint a szakképző intézményekben fűtés útján biztosított léghőmérsékletnek – a fenntartótól, illetve a tulajdonostól függetlenül – legalább a 18 Celsius-fokot el kell érnie. Az olyan köznevelési intézményben viszont, amelynek épületében 14. életévüket be nem töltött gyermekek gondozása, nevelése, illetve oktatása zajlik, a léghőmérsékletnek a legalább a 20 Celsius-fokot kell elérnie. A biztosítandó léghőmérsékletet egyébként a köznevelési intézmény fenntartója, illetve a szakképzési centrum részeként működő szakképző intézmény esetében a kancellár határozza meg a fentiek figyelembevételével. Ezek az előírások 2022. október 1-jén lépnek hatályba.

2022-09-22 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>