Vissza

Tájékoztató az őszi érettségi során javasolt egészségvédelmi intézkedésekrőlAz Oktatási Hivatal közzétett egy tájékoztatót az őszi érettségi során javasolt egészségvédelmi intézkedésekről.

 

Az Oktatási Hivatal frissített tájékoztatót tett közzé a honlapján (https://www.oktatas.hu/) a 2022. október-novemberi érettségi vizsgaszervezés során javasolt egészségvédelmi intézkedésekről. Eszerint a vizsgaszervezők feladata annak biztosítása, hogy a vizsgák megkezdése előtt a vizsgázók a legrövidebb úton és idő alatt foglalják el kijelölt helyüket a vizsgateremben, és javasolják, hogy a vizsgahelyszínen biztosítsanak kézfertőtlenítőt, és ennek használatára hívják fel a jelenlévők figyelmét is. Javasolt a személyes kontaktust minimálisra csökkentő eljárások alkalmazása is.


A védőmaszk viselése a járványügyi adatok alapján sem az írásbeli sem a szóbeli vizsgákon nem indokolt, de a vizsgaszervezők, a felügyelő tanárok és a vizsgázók saját döntésük alapján a védőmaszkot viselhetik. A vizsgadolgozatok megtekintésének folyamatát és biztonságát elősegítheti, ha a vizsgázó a vizsgadolgozatot laponként lefényképezi, és utána azonnal elhagyja a megtekintés helyszínét. Megengedett a vizsgadolgozat beszkennelése és elektronikusan elküldése is a vizsgázónak.

2022-09-28 | dr. Klész Tibor | Dokumentumsablonok

Szeretnék ilyen híreket kapni >>