Vissza

Kihirdették a felsőoktatási, szakképzési és felnőttképzési törvények módosításátTegnap jelent meg a Közlönyben a felnőttképzési törvény módosítása...

 


A 2022. december 19-i Magyar Közlönyben jelent meg az egyes felsőoktatással, szakképzéssel és felnőttképzéssel összefüggő törvények módosításáról szóló 2022. évi LIX. törvény, amely összesen 21 darab, elsősorban felsőoktatási tárgyú törvényt módosít. A módosítás elsődleges célja a kormányzati struktúra átalakításából adódó feladatváltozások, valamint a jelenlegi háborús helyzet okozta munkaerőpiaci kihívások kezelésére vonatkozó gyors beavatkozási képesség megteremtése.

A felnőttképzési változások keretében kiegészítésre kerülnek az értelmező rendelkezések, létrehozásra kerül a Felnőttképzési szakértői testület és a rögzítésre kerül, hogy a szakmai képzések programkövetelményeit a felnőttképzésért felelős minisztérium tartja nyilván. A változások érintik a tanúsítványt visszatöltését a FAR-ba, szigorodnak az adatszolgáltatásra, a személyes és nem kontaktórák igazolására, valamint a felnőttképzők hirdetéseire vonatkozó szabályok és új fogalomként megjelenik a mikrotanúsítvány.

2022-12-20 | dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>