Vissza

Módosult az eljárásrend a programkövetelmények nyilvántartásba vételérőlMódosította az IKK az eljárásrendet a programkövetelmények nyilvántartásba vételéről.

 

Az Innovatív Képzéstámogató Központ nyilvánosságra hozta a honlapján (https://www.ikk.hu/) a szakmai képzésben megszerezhető szakképesítésekhez kiadott programkövetelmények nyilvántartásba vételére vonatkozó módosult eljárásrendet. A programkövetelmények tartalmazzák a szakmai képzés tartalmi (kimeneti) követelményeit, valamint a képesítő vizsga megszervezéséhez szükséges feltételeket és vizsgatevékenységeinek leírását.

A 2023. március 1-jétől alkalmazandó módosult eljárásrendet Dr. Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) államtitkára hagyta jóvá. Az eljárásrend tartalmazza a nyilvántartásba vétel folyamatában érintett közreműködőkre, a nyilvántartásba vételi eljárás megkezdésére, a programkövetelmény javaslat benyújtására, a javaslat jogszabályi követelményeknek való megfeleltetés vizsgálatára, a hiánypótlásra, a javaslat KIM felé történő továbbítására, a javaslat véleményezésére, továbbá a nyilvántartásba vételre, a módosításra és a törlésre vonatkozó szabályokat.

2023-04-05 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>