Vissza

Egyeztetett felvételi jegyzék megküldése legkésőbb április 21-igAz OH ápr. 21-ig küldi meg az ún. egyeztetett felvételi jegyzéket a középfokú iskoláknak.

Az Oktatási Hivatal a középfokú felvételi eljárás során 2023. április 21-ig fogja kialakítani az ideiglenes felvételi rangsorok alapján tanulmányi területenként a végeredményt, azaz az egyeztetett felvételi jegyzéket az igazgatói döntések és tanulói adatlapok egyeztetése alapján, és elküldi azt a középfokú iskoláknak a KIFIR rendszerben.


Az egyeztetett felvételi jegyzéken minden jelentkező esetében szerepel a felvételi kérelem elfogadásának vagy elutasításának ténye. Az egyeztetett felvételi jegyzék elkészítése során a Felvételi Központ a tanulói adatlapon a jelentkező által meghatározott sorrend, a középfokú iskola által meghatározott felvételi rangsor, valamint a középfokú iskola által közölt felvehető tanulói létszám együttes mérlegelése alapján az adott jelentkezőnek egyetlen felvételi kérelmét nyilvánítja elfogadottnak, a többit elutasítja. A felvételt hirdető középfokú iskola az egyeztetett felvételi jegyzék alapján küldi meg a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőnek, kiskorú jelentkező esetén a szülőnek, továbbá, ha a jelentkező tanulói jogviszonyban áll, az általános iskolának is.

2023-04-14 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>