Vissza

Köznevelés és szakképzési jogszabályok módosítása a családok ügyintézésének egyszerűsítése érdekébenMódosítottak néhány köznevelés és szakképzési jogszabályt a családok ügyintézéséne egyszerűsítése érdekében.

 

A Magyar Közlöny 2023. június 1-jei számában jelent meg két jogszabály, amely technikai módosításokat eszközölt néhány köznevelési és szakképzési tárgyú jogszabályban a gyermekeket nevelők segítése érdekében. A családok ügyintézésének egyszerűsítésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2023. évi XXVIII. törvény módosította többek között a köznevelésről törvényt például az érettségi vizsgajelentkezéssel, valamint a középfokú írásbeli felvételi értékelésével kapcsolatos fellebbezéssel összefüggésben. A tanulói jogviszony igazolása kapcsán pedig mind a köznevelési, mind a szakképzési törvény módosult kis mértékben.

A családok ügyintézésének egyszerűsítésével összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 212/2023. (VI. 1.) kormányrendelete további technikai változtatásokat eszközölt például az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról szóló 100/1997. (VI. 13.) kormányrendeletben, a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII. 28.) kormányrendeletben, a szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 12/2020. (II. 7.) kormányrendeletben, valamint az Arany János Programok megvalósítását szolgáló támogatás és ösztöndíjtámogatás rendjéről és feltételeiről szóló 204/2020. (V. 14.) kormányrendeletben.

2023-06-05 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>