Vissza

Négy magyar érem a Nemzetközi Biológiai DiákolimpiánNégy érmet szereztek a magyar fiatalok a Nemzetközi Biológiai Diákolimpián.

Nagyszerű eredményt ért el a magyar fiatalokból álló csapat az Egyesült Arab Emírségekben, El-Ajnban megrendezett 34. Nemzetközi Biológiai Diákolimpián (IBO - International Biology Olympiad). Összesen három ezüstérem és egy bronzérem került a magyar csapat tarsolyába, amelyet 1990 óta rendeznek meg és amelyen Magyarország 2010 óta képviselteti magát.

Ezüstérmet Szabó Márton, a szeghalmi Péter András Gimnázium és Kollégium tanulója, Szombat Nándor, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium tanulója és Zsoldos Tamás, a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium tanulója szerzett. A bronzérmet pedig Barna-Lázár Anna, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulója hozta el. (Tavaly az Örményország fővárosában, Jerevánban megrendezett versenyről egy arany, egy ezüst és egy bronzéremmel tértek haza a magyar fiatalok.) 2024-ben Kazahsztánban, Astanában kerül sor a következő, 35. Nemzetközi Biológiai Diákolimpiára.

2023-07-20 | dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>