Vissza

Kormányhatározat a nemzetiségi iskolák 2023. évi egyszeri kiegészítő költségvetési támogatásrólMegjelent egy kormányhatározat a nemzetiségi köznevelési és szakképző intézményeket érintő 2023. évi egyszeri kiegészítő költségvetési támogatásról.

A Magyar Közlöny 2023. július 27-i számában jelent meg a nemzetiségi önkormányzatok által fenntartott köznevelési és szakképző intézményeket érintő 2023. évi további egyszeri kiegészítő költségvetési támogatásáról szóló 1329/2023. (VII. 27.) kormányhatározat.

A támogatás célja az energia-veszélyhelyzet következtében a nemzetiségi önkormányzatok által fenntartott köznevelési intézményeket érintő energiaár-növekedésből eredő többletköltségek fedezése az egyházi fenntartású köznevelési intézményekkel azonos mértékű támogatás formájában. A kiegészítő támogatás fedezetére a pénzügyminiszternek 890 + 20 millió forint többletforrást kell biztosítani a 2023-as költségvetésből. Mindezek alapján a felelős miniszternek gondoskodni kell a támogatási jogviszonyok létesítéséről a biztosított többlet forrás terhére.

2023-08-03 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>