Vissza

Eltérő tanévkezdés jelzése és indoklásaAugusztus 25. és a szeptember 5. között lehet jelezni és indokolni a tanév későbbi megkezdését az iskoláknak.

A 2023/2024-es tanév rendjének július 27-én közzétett két tervezete értelmében a tanítási év első tanítási napja 2023. szeptember 1. (péntek) lesz a köznevelésben és a szakképzésben is. (A következő tanévtől ugyanis külön tanév rendje kerül kiadásra a köznevelésre és a szakképzésre.) Az illetékes járási (fővárosi kerületi) kormányhivatal, a jegyző a rendkívüli szünet elrendelését, az elrendelés okát, a nevelési év, tanév várható kezdésének idejét és a település, településrész nevét az elrendelést követő öt napon belül a KIR-en keresztül közli.

Működő nevelési-oktatási intézmény (óvoda, iskola) képviselője vagy annak fenntartója minden évben, így 2023-ban is augusztus 25. és szeptember 5. között köteles jelezni és egyben indokolni, ha a nevelési-oktatási intézmény a nevelési évet, tanévet nem vagy a tanév rendjéről szóló miniszteri rendeletben előírtaknál később kezdi meg.

2023-08-16 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>