Vissza

Pályaorientációs programsorozat az agrárszakképzés népszerűsítéséreAz agrárkamara pályaorientációs programsorozatot indít ősszel az agrárszakképzés népszerűsítésére.


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) pályaorientációs programsorozatot indít az agrárszakképzés népszerűsítésére. A NAK a honlapján (https://www.nak.hu/) megjelent információk szerint a vármegyei szervezeteinek, az agrárszakképzési intézmények, valamint – a mezőgazdasági gépész és mezőgazdasági gépésztechnikus szakmák esetében – a MEGFOSZ közreműködésével 2023. szeptember 18. és november 24. között, országosan 85 alkalommal szervezi meg az őszi pályaorientációs programsorozatát. Az eseménysorozat az eddigi évekhez hasonlóan, minden vármegyére kiterjedően tovább népszerűsíti az agrárszakképzést a tanulók és szüleik körében.

Az eseményeken várhatóan 4400 fő, pályaválasztás előtt álló, 6-8. évfolyamos általános iskolai tanuló, szülő, pedagógus stb. kaphat betekintést a mintegy 52 agárszakképző intézmény, valamint 60 gazdálkodó szervezet életébe, illetőleg ténylegesen bekapcsolódhat a munkafolyamatokba annak érdekében, hogy szakma- és intézményválasztásuk tudatos döntés legyen.

2023-09-25 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>