Vissza

OH tájékoztatás az online pályaorientációs mérésrőlAz Oktatási Hivatal megjelentetett egy tájékoztatást az országos pályaorientációs mérésről.

Az Oktatási Hivatal egy tájékoztatást jelentetett meg a honlapján (https://www.oktatas.hu/) a pályaorientációt segítő online eszközökről. Az országos pályaorientációs mérést (röviden OPM) a 2023/2024-es tanévben negyedik alkalommal rendezik meg szeptember 19. és október 11. között minden 8. évfolyamos közel 80.000 tanuló részvételével. A mérés célja egyrészt a tanulók közvetlen tájékoztatása, másrészt az érintett szülők és pedagógusok figyelmének felhívása a pályaorientáció fontosságára és a sikeres pályaorientációt támogató eszközökre, módszerekre. Az online mérőeszköz alapja egy önbevalláson alapuló kérdéssor, amelynek kitöltését követően a tanuló – válaszai alapján – visszajelzést kap érdeklődési irányáról, általa erősnek tartott képességeiről, további kompetenciáiról, illetve az ezekhez illeszkedő továbbtanulási irányokról.

Az OH egy mindenki számára elérhető online alkalmazást, a pályaorientációs mérő- és támogatóeszközt (röviden POM) is létrehozott, amely a pályaválasztásban különösen érintett két korosztálynak, a 7–8-os és a 10–12-es tanulóknak is kiemelten hasznos. A felhasználó minden kérdés- és feladatsor kitöltése után komplex értékelést (profilt) kap magáról.

2023-10-03 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>