Vissza

Tájékoztató a középfokú felvételi írásbeli vizsgáira jelentkezéssel kapcsolatbanAz OH nyilvánosságra hozta a 2024/2025. tanévre felvételire jelentkezéssel kapcsolatos tájékoztatóját.

Az Oktatási Hivatal 2023. november 16-án hozta nyilvánosságra a honlapján (https://www.oktatas.hu/) a tájékoztatóját a 2024/2025-ös tanévi középfokú felvételi írásbeli vizsgáira jelentkezéssel kapcsolatban. Eszerint november 30-ig lehet jelentkezni a középfokú felvételi írásbeli vizsgáira. Idén 535 középiskola, az intézmények 48 százaléka írta elő az írásbelit a hozzá jelentkező tanulóknak, amely intézmények adatai a Hivatal honlapján elérhetők, valamint az az elektronikus keresőfelület, amelyen a középfokú intézmények felvételi tájékoztatói és a meghirdetett tanulmányi területek találhatók.


A középfokú iskolák már közzétették felvételi tájékoztatójukat, ezekben meghatározták, milyen osztályokat indítanak a következő tanévben, és megjelölték azt is, hogy milyen felvételi eljárással veszik fel a jelentkezőket. Ha egy tanuló februárban az 535 középiskola valamelyikébe is beadja felvételi jelentkezését, mindenképp részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon. A jelentkezést november 30-ig ahhoz a vizsgaszervező középiskolához kell beadni, amelyben a felvételiző a vizsgáit meg kívánja írni.

2023-11-18 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>